12nisatv.gr
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΡΟΔΟΣΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

“Create hope in the world – Ας δημιουργήσουμε ελπίδα στον κόσμο” Μια σπουδαία εκδήλωση του Ροταριανού Ομίλου Ρόδου στη μάχη κατά του καρκίνου

Κοινοποίηση

Ομιλητής ο κορυφαίος επιστήμονας, πρόεδρος της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας και χειρουργός μαστού, Ευάγγελος Φιλόπουλος.

Με σύνθημα της χρονιάς 2024-2025 “Create hope in the world – Ας δημιουργήσουμε ελπίδα στον κόσμο” και με κινητήριο δύναμη τη θέληση για προσφορά στους συνανθρώπους μας, ο Ροταριανός Όμιλος Ρόδου, μέλος του Διεθνούς Ομίλου Rotary, συνεχίζει την μακρά παράδοση του Ομίλου στις πράξεις αλληλεγγύης και ανθρωπιάς, χρηματοδοτώντας δράσεις και έργα που εστιάζουν κατά κύριο λόγο στο μείζον θέμα της υγείας, στην πρόληψη και θεραπεία ασθενειών.

Και όπως υπογραμμίζει ο πρόεδρος του Ροταριανού Ομίλου Ρόδου Γιάννης Χαλικιάς, «υιοθετώντας και ακολουθώντας πάντα τις αρχές και τους σκοπούς του Διεθνούς Ρόταρυ για όλα τα ζητήματα που σχετίζονται με τον άνθρωπο, σε αυτές τις δράσεις αλληλεγγύης και προσφοράς η κοινωνία της Ρόδου έχει αποδείξει επανειλημμένα ότι διαθέτει ευαισθησία και ότι στηρίζει ενεργά κάθε προσπάθεια μας για την εξάλειψη, ει δυνατόν, του πόνου της δυστυχίας και της φτώχειας, σε ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού της Ρόδου».

Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται και η πρόσφατη σημαντική εκδήλωση με την ομιλία ενός κορυφαίου επιστήμονα, χειρουργού μαστού και σπουδαίου ανθρώπου, του προέδρου της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας Ευάγγελου Φιλόπουλου, που ανταποκρίθηκε στην πρόσκληση του προέδρου κ. Χαλικιά και ενώπιον πλήθους κόσμου μοιράστηκε γνώσεις και επιτεύγματα της επιστήμης στον τομέα αντιμετώπισης του καρκίνου.

Η Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου καθιερώθηκε με πρωτοβουλία της Διεθνούς Ένωσης κατά του Καρκίνου και πραγματοποιείται κάθε χρόνο στις 4 Φεβρουαρίου. Ετησίως ο καρκίνος σκοτώνει περισσότερους ανθρώπους από ότι το AIDS, η ελονοσία και η φυματίωση μαζί σύμφωνα με τα στοιχεία του Υπουργείου Υγείας.Η εκδήλωση- συνεστίαση, έλαβε χώρα στις 22 Φεβρουαρίου 2024 στο Rodos Palace, παρουσία επισήμων προσκεκλημένων και δεκάδων μελών του Ομίλου Rotary της Ρόδου.
Στην εναρκτήρια ομιλία του ο πρόεδρος του Ροταριανού Ομίλου Ρόδου κ. Γιάννης Χαλικιάς ανέφερε μεταξύ άλλων : «Το Διεθνές Ρόταρυ είναι ο μεγαλύτερος παγκόσμιος εθελοντικός οργανισμός με τεράστια κοινωνική προσφορά ανά την υφήλιο. Οι Ροταριανοί σε ολόκληρο τον πλανήτη έχουν προσφέρει τα τελευταία 119 χρόνια και συνεχίζουν να προσφέρουν σημαντικά για την ευημερία των κοινωνιών, στις οποίες δραστηριοποιούνται.
Το Ροταριανό σύνθημα της χρονιάς 2023-2024 όπως σας αναφέρω σε κάθε συνεστίασή μας είναι: “Create hope in the world – Ας δημιουργήσουμε ελπίδα στον κόσμο”. Για να μπορέσουμε να απαντήσουμε εάν υπάρχει ελπίδα και στη μάχη με τη επάρατη νόσο κοντά μας απόψε ως μοναδικό μας ομιλητή έχουμε τον κ. Φιλόπουλο, ο οποίος δέχθηκε την πρόσκλησή μας.

Σας αναφέρω λίγα λόγια για τον ομιλητή μας:
Ο Ευάγγελος Φιλόπουλος είναι πρόεδρος της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας και χειρουργός μαστού. Υπήρξε Δ/ντής της κλινικής Μαστού του Αντικαρκινικό Ογκολογικό Νοσοκομείο Αθηνών «Άγιος Σάββας» και τώρα είναι Δ/ντής στην ΕΥΡΩΚΛΙΝΙΚΗ.
Υπήρξε Πρόεδρος της Εκπαιδευτικής Επιτροπής του ΕΚΑΒ, σχεδίασε και οργάνωσε την πρώτη αυτόνομη Μονάδα Χειρουργικής με Ημερήσια Νοσηλεία με ειδική πιστοποίηση και στη συνέχεια διαμόρφωσε την πρόταση για την δημιουργία και λειτουργία του “ΝΙΚΟΣ ΚΟΥΡΚΟΥΛΟΣ” σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.
Έχει πλούσια συγγραφική παρουσία σε βιβλία της Ελληνικής Χειρουργικής Εταιρείας και εκδοτικών οίκων, ενώ καθοριστική υπήρξε η παρέμβαση του για τη σχεδίαση, εποπτεία και λειτουργία επί 20ετία της λειτουργίας των δύο κινητών μονάδων μαστογράφων και πρόσφατα της κινητής μονάδας προληπτικού ελέγχου για τον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας. Κύριο πεδίο δραστηριότητάς του, εκτός της μάχιμης ιατρικής που ασκεί ανελλιπώς επί 46 χρόνια, είναι η βελτίωση της γνώσης του πληθυσμού για τον καρκίνο. Αυτήν την δραστηριότητα την ασκεί δια μέσου της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας τα τελευταία 38 χρόνια.

Ο τίτλος της σημερινής ομιλίας του κ. Φιλόπουλου είναι:
«Τι είναι ο καρκίνος, τι επιπτώσεις έχει, πως προφυλασσόμαστε, πως τον αντιμετωπίσουμε, τι υποστήριξη απαιτεί και ποιες είναι οι νεότερες δυνατότητες διάγνωσης και θεραπείας».

Στη συνέχεια πήρε τον λόγο ο διακεκριμένος επιστήμονας ιατρός κ. Φιλόπουλος ο οποίος παρουσίασε και ανέλυσε διεξοδικά τα επιτεύγματα της ιατρικής επιστήμης, της φαρμακολογίας και της τεχνολογίας, στη μάχη κατά της επάρατης νόσου, με στόχο την επιμήκυνση της ζωής των ασθενών, δίνοντας βάση στην έγκαιρη βελτίωση της γνώσης του κόσμου για τον καρκίνο και την ευαισθητοποίηση του σε θέματα πρόληψης, έγκαιρης διάγνωσης, αντιμετώπισης και υποστήριξης ασθενών και συγγενών τους.
Καταχειροκροτούμενος μετά το πέρας της σημαντικής αυτής ομιλίας ο κ. Φιλόπουλος δέχθηκε τα συγχαρητήρια όλων των παρευρισκομένων.

Οι επίσημοι καλεσμένοι που παρευρέθηκαν στην εκδήλωση ήσαν:
ο Προδιοικητής της 2470 Ροταριανής Περιφέρειας του Διεθνούς Ρόταρυ Γιώργος Χατζάκης, ο Υποδεδειγμένος διοικητής 2025-2023 της 2475 του Διεθνούς Ρόταρυ Στέφανος Αναστασόπουλος, ο βοηθός διοικητής της 2475 Ροταριανής Περιφέρειας του Διεθνούς Ρόταρυ Αλέξανδρος Παπούλης, η πρόεδρος του Ροταριανού Ομίλου Ρόδου -Κολοσσός Βάσω Μουτάφη, η αντιδήμαρχος της δημοτικής ενότητας Αφάντου & ΚΕΠ Κατερίνα Καραγιάννη, η αντιδήμαρχος Πεταλούδων Σαββίνα Παπαγεωργίου, ο εκπρόσωπος του Μητροπολίτη Ρόδου κ. Κυρίλλου αιδεσιμότατος πρεσβύτερος πατήρ Μιχαήλ Κρητικός, ο στρατηγός ε.α και πρόεδρος της ΕΑΑΣ Μηνάς Παπαδάκης, ο διοικητής του νοσοκομείου Ρόδου Σταύρος Τσαντής, η πρόεδρος του παραρτήματος Ρόδου της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας Μαρία Κούκουλα και η δημοσιογράφος και μέλος της ΕΣΗΕΑ Νατάσα Ράγιου.

Ο πρόεδρος του Ροταριανού Ομίλου Ρόδου απένειμε στον κ. Φιλόπουλο εκ μέρους των μελών του Ομίλου, αναμνηστική πλακέτα και έναν χειροποίητο πίνακα του Ροταριανού καλλιτέχνη Νίκου Αρβανιτίδη, για την έως τώρα επιτυχημένη πορεία του.
Οι εκπρόσωποι του Δήμου Ρόδου αντιδήμαρχοι Κατερίνα Καραγιάννη και Σαββίνα Παπαγεωργίου προσέφεραν στον ομιλητή αναμνηστικά δώρα και δήλωσαν τη στήριξη του Δήμου στις δράσεις του Ροταριανού Ομίλου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Επικαιροποίηση δελτίου επιδείνωσης καιρού – Ισχυρές βροχές, καταιγίδες, μεγάλη συχνότητα κεραυνών και πιθανώς χαλαζοπτώσεις

«Ζωντανή Μετάδοση των συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Ρόδου»

Πάτμος: 21ο Φεστιβάλ θρησκευτικής μουσικής (30/8-3/9)