12nisatv.gr
ΕΛΛΑΔΑΚΟΙΝΩΝΙΚΑΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Η L’Oréal Hellas έκανε την αρχή για ένα πιο βιώσιμο μέλλον με το 1ο «Micro Forest» στην Αθήνα

Κοινοποίηση

Η ανάγκη για περισσότερο πράσινο και η αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης φέρνουν τα αστικά κέντρα στο επίκεντρο της περιβαλλοντικής δράσης. Κάπως έτσι, και οι πόλεις του «σήμερα» οφείλουν να επενδύσουν σε λύσεις που βελτιώνουν την ποιότητα ζωής, ενώ προάγουν τη βιωσιμότητα και την ενίσχυση της τοπικής βιοποικιλότητας.

Η L’Oréal Hellas, στο πλαίσιο του παγκόσμιου προγράμματος βιωσιμότητας L’Oréal for the Future, με μία ειδική εκδήλωση εγκαινίασε την Πέμπτη 30 Οκτωβρίου το πρώτο «Micro Forest» στην «καρδιά» της Αθήνας, και συγκεκριμένα στον λόφο Αλεπότρυπας στην Άνω Κυψέλη, σε συνεργασία με τον Δήμο Αθηναίων. Το καινοτόμο αυτό έργο φιλοδοξεί να συμβάλει στην αναβάθμιση του αστικού πρασίνου και στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων της πόλης, καθώς συνδυάζει περιβαλλοντικά οφέλη με την προστασία της αστικής βιοποικιλότητας.

Την ιδέα του «Micro Forest» εμπνεύστηκε ο Ιάπωνας βοτανικός Akira Miyawaki, ο οποίος ανέπτυξε μεθόδους ταχείας ανάπτυξης πυκνών δασών σε αστικούς χώρους. Έτσι, σε συνεργασία με τον Δήμο Αθηναίων, η L’Oréal Hellas επιδιώκει να δώσει μια «ανάσα» στην Αθήνα δημιουργώντας ένα μικροκλίμα με άμεσο όφελος για την κοινότητα της Κυψέλης.

Το έργο του Micro Forest και τα περιβαλλοντικά οφέλη για την πόλη

Από την έναρξη του έργου τον Ιούνιο, η περιοχή μεταμορφώθηκε από κοινόχρηστο χώρο σε έναν οργανωμένο «πνεύμονα» πρασίνου. Με τις συντονισμένες εργασίες και τη μεταφορά ειδικά επιλεγμένου εδάφους, η ομάδα φύτευσε περίπου 5.000 ενδημικά και αυτοφυή φυτά, ενώ μέσα στα επόμενα χρόνια ο αριθμός αυτός αναμένεται να φτάσει τις 10.000. Μάλιστα, τα δέντρα και οι θάμνοι που επιλέχθηκαν είναι ανθεκτικά στο τοπικό περιβάλλον και σχεδιάστηκαν ώστε το «δάσος» αυτό να αναπτυχθεί γρήγορα και αποτελεσματικά, αποκτώντας σε περίπου 10 χρόνια την ωριμότητα ενός συμβατικού δάσους 20-30 ετών.

Το «Micro Forest» της Άνω Κυψέλης αναμένεται να συμβάλει θετικά στο μικροκλίμα της περιοχής. Σύμφωνα με μελέτες, το συγκεκριμένο δάσος θα έχει την ικανότητα να μειώσει τη θερμοκρασία στην περιοχή έως και 6 βαθμούς βοηθώντας στην αντιμετώπιση του φαινομένου της θερμικής νησίδας. Επιπλέον, με τη δυνατότητα να απορροφά έως 3.300 κιλά CO2 ετησίως, το «Micro Forest» θα συμβάλει στη βελτίωση της ποιότητας του αέρα, ενώ θα ενισχύσει τη μείωση του θορύβου και την προστασία από πλημμυρικά φαινόμενα.

Eikona2.jpg

Η δέσμευση της L’Oréal Hellas για βιώσιμη ανάπτυξη

Η Country Managing Director της L’Oréal Hellas, Alessandra Delfini, αναφέρθηκε στον θετικό αντίκτυπο του έργου τόσο για την πόλη όσο και για την ποιότητα ζωής των πολιτών. Όπως δήλωσε, «η πρωτοβουλία αυτή αντανακλά τη δέσμευση της εταιρείας μας για ένα πιο βιώσιμο μέλλον, ενώ παράλληλα ενισχύει τη βιοποικιλότητα, προσφέροντας στους κατοίκους της Αθήνας έναν ανανεωμένο χώρο πρασίνου».

Ταυτόχρονα, η Corporate Affairs & Engagement Director της L’Oréal Hellas, Δήμητρα Πετρίδη, καλωσόρισε τους καλεσμένους, τους θεσμικούς φορείς, τους περίοικους και μία ομάδα εργαζομένων της εταιρείας και έδωσε τον λόγο στον Sustainability Leader της L’Oréal Hellas, Φίλιππο Μιχόπουλο, για να επισημάνει βασικά σημεία και στόχους του έργου ενώ παράλληλα ξεναγούσε τους παρευρισκόμενους. Στο τέλος, για να ολοκληρωθεί η πολύμηνη μελέτη φύτευσης που είχε προηγηθεί, όσοι έδωσαν την παρουσία τους στα εγκαίνια του 1ου «Micro Forest» φύτεψαν 60 μικρής ηλικίας φυτά.

Eikona3.jpg

Η πρωτοβουλία αυτή δεν είναι μόνο μέρος της παγκόσμιας στρατηγικής της L’Oréal για την αειφόρο ανάπτυξη αλλά και ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα του πώς η τοπική δράση μπορεί να συμβάλει στην καταπολέμηση της κλιματικής κρίσης. Γι’ αυτό και η L’Oréal Hellas, με τη σειρά της, δεσμεύεται να συνεχίσει να επενδύει σε πρωτοβουλίες που στηρίζουν το περιβάλλον και τη βιώσιμη ανάπτυξη, φέρνοντας ουσιαστικές αλλαγές και οφέλη για τις τοπικές κοινωνίες.

CNN

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Μηχανική βλάβη Ε/Γ – ΚΑΤ στη Ρόδο 

Θεματικός τουρισμός, ορεινή Ελλάδα και προσέλκυση υψηλού επιπέδου τουριστών προς όφελος των τοπικών κοινωνιών

21 οχήματα «καρφώθηκαν» στην αυλή σπιτιού στην Κω μέσα σε 30 χρόνια