Περισσότεροι από 5 τόνοι φρούτων και λαχανικών καθημερινά υπολογίζεται ότι καταλήγουν στα σκουπίδια της κεντρικής αγοράς Θεσσαλονίκης . Από αυτά το 30% αφορά τρόφιμα που είναι κατάλληλα για κατανάλωση. Με δεδομένα αυτά τα στοιχεία η κεντρική αγορά της Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο ευρωπαικού προγράμματος, προχωρά στη διαλογή προιόντων με σκοπό να εξασφαλιστούν ημερησίως περισσότερες από 6000 μερίδες οι οποίες θα καταλήγουν στα κοινωνικά παντοπωλεία.
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΕΛΕΝΗ ΚΑΜΠΑΚΗ
Πήγη:www.ertnews.gr