12nisatv.gr
ΚΑΡΠΑΘΟΣΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Επιχείρηση Καθαριότητας στα Παλάτια Σαρίας!

Κοινοποίηση

Επιχείρηση Καθαριότητας πραγματοποίησε την Παρασκευή 23/02 το Τμήμα Περιβάλλοντος-Καθαριότητας και Ανακύκλωσης του Δήμου Καρπάθου, στα Παλάτια της Σαρίας. Συγκεκριμένα, οι εργασίες κλαδέματος των δέντρων, ο καθαρισμός της πανέμορφης παραλίας αλλά και περιμετρικά της εκκλησίας της Αγίας Σοφίας, συνέβαλαν στην αλλαγή της εικόνας της σημαντικής αυτής περιοχής του νησιού μας.

Οι προσπάθειες τόσο της Δημοτικής Αρχής όσο και της αρμόδιας Υπηρεσίας Καθαριότητας να διατηρήσουν την καθαριότητα και την καλαισθησία του νησιού μας στο υψηλότερο δυνατό επίπεδο, είναι συστηματικές και θα εντείνονται διαρκώς, ιδιαίτερα στις περιοχές που αποτελούν τουριστικούς προορισμούς.

Να σημειωθεί ότι για πρώτη φορά έγιναν εργασίες καθαριότητας στα Παλάτια Σαρίας τα οποία με την παραδεισένια παραλία τους, αποτελούν,ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες, πόλο έλξης πολλών επισκεπτών. Είναι ένας οικισμός που ανάγεται χρονικά από τον 7ο έως 10ο αιώνα. Εδώ πιστεύεται ότι βρισκόταν η Νίσυρος, μια από τις 4 αρχαίες πόλεις της Καρπάθου. Λίγο πιο μακριά υπάρχουν τα απομεινάρια οικημάτων του Άργους, που κάποτε ανήκαν στους κατοίκους της Ολύμπου, Καρπάθου, που καλλιεργούσαν την περιοχή.

Ο Δήμος Καρπάθου εκφράζει τις ευχαριστίες του:

  • Στον αρμόδιο Αντιδήμαρχο κ. Ευστάθιο Γαρεφαλάκη που είχε υπό την ευθύνη του όλο τον συντονισμό.
  • Στο προσωπικό του Τμήματος Περιβάλλοντος που εργάστηκε με προθυμία.
  • Στον Πρόεδρο της Κοινότητας Ολύμπου κ. Χατζηπαπά Γεώργιο για την άριστη συνεργασία και προσωπική του βοήθεια.
  • Στον Φορέα Διαχείρισης Καρπάθου – Σαρίας για την άμεση ανταπόκρισή του στο αίτημα του Δήμου για διάθεση του σκάφους της για την μεταφορά στα Παλάτια Σαρίας του προσωπικού του Δήμου.

Ο Δήμαρχος Καρπάθου

ΜΙΧΑΗΛ ΚΩΝ. ΦΕΛΛΟΥΖΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Οι αποδοκιμασίες για Κασσελάκη και το «καλησπέρα Στέφανε» από Αχτσιόγλου – Τι λένε συνεργάτες

Κλιματική αλλαγή 2023: Ο πλανήτης εκπέμπει SOS – 12 μήνες σε 12 εφιαλτικά «κλικ»

Σεισμός στη Σύμη – Αισθητός στα Δωδεκάνησα