12nisatv.gr
ΡΟΔΟΣΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πλούσιες και ποικίλες οι δράσεις του ΚΑΠΗ και στο παράρτημα της Μεσαιωνικής Πόλης

Κοινοποίηση

Τα μέλη του ΚΑΠΗ παραρτήματος Μεσαιωνικής Πόλης φιλοξένησαν μια σειρά από εκδηλώσεις ψυχαγωγικού αλλά και μορφωτικού περιεχομένου. Στόχος της Δημοτικής Αρχής αποτελεί η ολιστική υποστήριξη της τρίτης ηλικίας, με τη δρομολόγηση πρωτοβουλιών που καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα δράσεων, προωθώντας τη δημιουργική συναναστροφή.
Την Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου επισκέφτηκε το ΚΑΠΗ Μεσαιωνικής Πόλης η περιβαλλοντική ομάδα του Γενικού Λυκείου Ιαλυσού με τους υπεύθυνους εκπαιδευτικούς κ. Ν. Κλωνάρη και κα. Κ. Παρμπή. Οι μαθητές και οι μαθήτριες, στο πλαίσιο προώθησης του εθελοντισμού και της κυκλικής οικονομίας, δώρισαν βιβλία στο παράρτημα. Επιπλέον, ενημερώθηκαν για τον τρόπο λειτουργίας του ΚΑΠΗ και τις δράσεις του, γνώρισαν τα μέλη, συζήτησαν μαζί τους και στο τέλος παρακολούθησαν το προγραμματισμένο μάθημα της θεατρικής αγωγής, που ήταν αφιερωμένο στην ελιά. Αφού ολοκληρώθηκε η παρουσίαση της ιστορίας της ελιάς και των διατροφικών ωφελειών της, οι μαθητές μαζί με τους εκπαιδευτικούς τους παρακολούθησαν τη δραματοποίηση παραμυθιού βασισμένου στην ελιά από τα μέλη του ΚΑΠΗ.


Οι εποικοδομητικές συναντήσεις συνεχίστηκαν για τα μέλη του ΚΑΠΗ Μεσαιωνικής Πόλης, αφού τη Δευτέρα 11 Μαρτίου τους τίμησε με την παρουσία του ο πάτερ Ισίδωρος Παφιάκης με την πρεσβυτέρα του. Στη συνάντηση αυτή ο πάτερ μίλησε για τη Σαρακοστή, το Τριώδιο και τις Προαγιασμένες μέρες. Στο τέλος σε διαλογική συζήτηση τέθηκαν από τα μέλη ερωτήσεις σχετικά με το Πάσχα, τη Θεία Κοινωνία και τη νηστεία. Ο πάτερ Ισίδωρος δεσμεύτηκε για την πραγματοποίηση ακόμη μιας ομιλίας, μια εβδομάδα πριν το Πάσχα, αναφορικά με τη Μεγάλη Εβδομάδα και τα Πάθη του Χριστού.


Τέλος, την Τρίτη 12 Μαρτίου, στο πλαίσιο της δράσης μαθαίνοντας την ιστορία του τόπου μας, το παράρτημα του ΚΑΠΗ της Μεσαιωνικής Πόλης, φιλοξένησε τον Πολιτιστικό σύλλογο «Μεσαιωνικό Ρόδο». Τα μέλη έμαθαν την ιστορία του νησιού κατά την Ιπποτική περίοδο, το ρόλο των Ιπποτών του Αγίου Ιωάννη στις πολιορκίες κατά των Οθωμανών, καθώς και την προσφορά τους στο νησί. Μαζί με την πρόεδρο του συλλόγου κα. Άννα Αχιολά, επισκέφτηκαν το ΚΑΠΗ και δυο ιππότες, οι κ.κ. Λεριάς Θοδωρής και Πατακας Κυριάκος. Οι ιππότες, ντυμένοι με την επίσημη φορεσιά τους, έδειξαν τα μέρη και τα υλικά από τα οποία αποτελείται η στολή των ιπποτών, καθώς και τα όπλα που χρησιμοποιούσαν εκείνη την εποχή.
«Είναι πολύ σημαντικό να υλοποιούνται δράσεις με σεβασμό προς την τρίτη ηλικία, που στοχεύουν όχι μόνο στην ενημέρωση και πληροφόρηση των μελών, αλλά τους κάνουν να αισθάνονται όμορφα» επισήμανε ο κ. Θωμάς Σωτρίλλης, αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, Αλληλεγγύης και Ισότητας. Για το λόγο αυτό ευχαριστεί από καρδιάς όλους τους συμμετέχοντες εθελοντές για το χρόνο τους και κυρίως για την αγάπη με την οποία αγκάλιασαν τα μέλη του ΚΑΠΗ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Παραδόθηκαν τα δύο πρώτα οχήματα 4×4 στην Περιφερειακή Ενότητα Αρκαδίας

ΟΗΕ: Ζητά την ακύρωση των απαγορεύσεων στις γυναίκες του Αφγανιστάν να σπουδάζουν και να εργάζονται

Meteo: Ο φετινός Μάρτιος ο πιο θερμός τα τελευταία 15 χρόνια στην κεντρική και νότια Ελλάδα