12nisatv.gr
ΠΟΛΙΤΙΚΗΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Δύσκολη ημέρα για Κασσελάκη: Ακόμα και οι διαγραφές στο τραπέζι – Δυσφορία στην Κ.Ο. για Πολάκη

Κοινοποίηση

Σήμερα Παρασκευή είναι τα δύσκολα για τον Στέφανο Κασσελάκη, ο οποίος θα κληθεί να αποφασίσει τι θα κάνει με τους απέχοντες Παύλο Πολάκη κι Όθωνα Ηλιόπουλο, καθώς και με την Νίνα Κασιμάτη που ψήφισε «παρών» στην ψηφοφορία για το νομοσχέδιο για την ισότητα στο γάμο.

Οι τελευταίες πληροφορίες αφήνουν όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά, ακόμα και της διαγραφής.

Το CNN Greece είναι, εξάλλου, σε θέση να γνωρίζει πως υπάρχει μεγάλη δυσφορία σε αρκετούς βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία για τον κ. Πολάκη, οι οποίοι αναρωτιούνται «αν δεν διαγραφεί τώρα, πότε», επισημαίνοντας πως με τη συμπεριφορά του εξέθεσε όλους τους και το κόμμα.

Κάποιοι, μάλιστα, προσθέτουν «για μια ακόμα φορά».

Όπως κι αν έχει, ο κ. Κασσελάκης έχει αυτοπαγιδευτεί με τη δέσμευσή του για κυρώσεις σε όποιον απείχε ή δεν υπερψήφιζε το νομοσχέδιο κατά την Πολιτική Γραμματεία της Τετάρτης κι απαντώντας σε σχετικό ερώτημα του Γιάννη Ραγκούση.

Υπενθυμίζουμε ότι ο κ. Πολάκης είναι συντονιστής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας (των ΕΠΕΚΕ), ενώ η κυρία Κασιμάτη τομεάρχης Μεταναστευτικής Πολιτικής.

Ο κ. Ηλιόπουλος, λόγω και των επαγγελματικών υποχρέωσεών του στις ΗΠΑ, δεν έχει κάποια άλλα θεσμική θέση.

Ο κ. Κασσελάκης, πάντως, βρίσκεται στη Βουλή, αφού στις 10.00 έχει συνάντηση με αντιπροσωπεία του δημοτικού Συμβουλίου του κατεχόμενου δήμου Μόρφου της Κύπρου, ενώ στις 11.00 θα απευθύνει χαιρετισμό στη συνάντηση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας στην αίθουσα της Γερουσίας με πανεπιστημιακούς, εκπροσώπους της ΟΛΜΕ και της ΔΟΕ.

Την ίδια ώρα, «θηλυκό Βορίδη» χαρακτηρίζει την κυρία Κασιμάτη ο κ. Ραγκούσης, καλώντας μάλιστα τον κ. Κασσελάκη και τους γραμματείς του κόμματος «ως καταστατική τους υποχρέωση» να προασπίσουν από τέτοιες αήθεις συμπεριφορές την ελεύθερη, δημοκρατική λειτουργία των οργάνων και συνακόλουθα των μελών.

«Λίγη ώρα πριν αρνηθεί να υπερψηφίσει το νόμο- ταυτοτικής σημασίας για την Αριστερά και τον προοδευτικό κόσμο- για την ισότητα στο γάμο επέλεξε να μου επιτεθεί δημόσια, με τη γνωστή χυδαιότητα που την χαρακτηρίζει. Ο λόγος; Επειδή ως μέλος της Πολιτικής Γραμματείας- του ανώτατου, εκλεγμένου, καθοδηγητικού οργάνου του κόμματος- ζήτησα να μάθω την άποψη του προέδρου για το ενδεχόμενο μη υπερψήφισης του συγκεκριμένου νομοσχεδίου από βουλευτές μας, χωρίς να αναφερθώ ονομαστικά σε κάποιον ή κάποια βουλευτή. Τι απαντώ; Ότι ισχύει απολύτως αυτό είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ: “Η αποχή είναι για τους Βορίδηδες αυτού του τόπου. Μας χωρίζει ηθική και αξιακή άβυσσος από αυτούς». Και πράγματι, με χωρίζει ηθική και αξιακή άβυσσος από τους θηλυκούς Βορίδηδες», σημειώνει ο κ. Ραγκούσης.

Πήγη:www.cnn.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Κως: Ανοικτές στους πολίτες οι κλιματιζόμενες αίθουσες του δήμου για τις ημέρες με τις υψηλές θερμοκρασίες

Λέρος: Βλήμα του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου βρέθηκε σε απόσταση 14 μέτρων από την ακτή

Εορτασμός της Επετείου της 7ης Μαρτίου 1948 στην Δημοτική ενότητα Παστίδας